Μητσοτάκης: Έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και πυρκαγιές τα δύο μεγάλα λάθη της κυβέρνησης

«Εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά και προχωράμε. Πάντα θα γίνονται λάθη. Το ζήτημα είναι να τα αναγνωρίζουμε και να μην εγκλωβιζόμαστε στην αλαζονεία της εξουσίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Τα δύο μεγάλα λάθη στην διετή κυβερνητική πορεία επεσήμανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι ουδέποτε απέφυγε να τα αναγνωρίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι έχει επί της ουσίας με τις δημόσιες παρεμβάσεις του αναγνωρίσει τα δύο μεγάλα λάθη της διετούς διακυβέρνησης: την αργοπορημένη αντίδραση στη Θεσσαλονίκη με την αύξηση των κρουσμάτων και την έξαρση της πανδημίας πέρυσι το φθινόπωρο και τους χειρισμούς στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεν διστάζω να πω ότι δεν έχουν γίνει πραγματικά καλά κάποια πράγματα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας με νόημα «ουδείς αλάθητος».

«Εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά και προχωράμε. Πάντα θα γίνονται λάθη. Το ζήτημα είναι να τα αναγνωρίζουμε και να μην εγκλωβιζόμαστε στην αλαζονεία της εξουσίας. Το κόστος είναι να κάνεις το σωστό, που δεν είναι δημοφιλές- αλλά πρέπει να επιμείνεις», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας το «στίγμα» της πολιτικής συμπεριφοράς του Μαξίμου και της κυβέρνησης.