Τι απαντά ο γνωστός Πατρινός για τις κατηγορίες σε βάρος του για απόπειρα βιασμού! Δύο καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

«Παγωμάρα» επικρατεί στο χώρο του τοπικού και ευρύτερα ελληνικού μπάσκετ μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε αθλητικό παράγοντα της Αχαϊας, στέλεχος της ΕΟΚ, με την κατηγορία πράξης βιασμού και σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Ο ανακριτής θα καλέσει τον εν λόγω παράγοντα σε απολογία και μετά το πέρας αυτής θα αποφασίσουν, ανακριτής και εισαγγελέας, αν θα προφυλακιστεί (κάτι που μοιάζει απίθανο για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους) ή, όπως είναι το πιθανότερο, θα του επιβληθούν όροι. Και στη συνέχεια, η υπόθεση θα παραπεμφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε δίκη.
Ερωτηματικά προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί την προηγούμενη φορά, η ΕΟΚ, σε αυτήν τουλάχιστον την συγκυρία, δεν εξέδωσε κάποια σχετική ανακοίνωση-στήριξη-απάντηση στα δημοσιεύματα.

Παράλληλα, από το περιβάλλον του εν λόγω παράγοντα αφενός διαψεύδονται όλες οι κατηγορίες και αφετέρου γίνεται λόγος ότι «ο ίδιος δεν θα το αφήσει έτσι όλο αυτό» και «θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους σπιλώνουν το όνομά του και την υπόλειψή του».
Φυσικά η υπόθεση αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης στα μπασκετικά στέκια, αλλά και στους δικαστικούς διαδρόμους και αναμένεται να υπάρξουν πολλά επεισόδια όσο το θέμα προχωράει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.
Ολα αυτά, φυσικά, μερικά 24ωρα πριν από τις ψηφιακές κάλπες της ΕΟΚ, με την Ομοσπονδία να εκδίδει χθες ανακοίνωση-ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής της Κυριακάτικης διαδικασίας. Και κάτι τελευταίο: Οπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι «η άσκηση ποινικής δίωξης στον εν λόγω παράγοντα μαρτυρά πως η προανακριτική διαδικασία εντόπισε σοβαρές ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος». Ιδωμεν…

Πελοπόννησος