(ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)Επίθεση με βιτριόλι – Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη – «Η Ιωάννα θα πάει στο δικαστήριο»

Νέα στοιχεία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την  επίθεση με  βιτριόλι, σε βάρος μιας νέας γυναίκας, της Ιωάννας Παλιοσπύρου, στην Καλλιθέα τον Μάιο της περασμένης χρονιάς, λίγες μέρες πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της δράστιδος.

Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι θα εξετάσουν και θα αποφανθούν επί του βαρύτατου κατηγορητηρίου της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που βασίζεται κυρίως στη μεγάλη ποσότητα θειϊκού οξέος με την οποία η 36χρονη περιέλουσε την Ιωάννα.

Η κατηγορούμενη για την επίθεση, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, φαίνεται ότι σχεδίαζε την επίθεση αρκετό καιρό και έψαχνε τρόπους να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα.

Ο συνήγορος της Ιωάννας αναφέρθηκε στις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και τις φωτογραφίες που ανήρτησε η ίδια, στα social media με το πρόσωπό της ύστερα από το πρώτο από τα συνολικά δέκα χειρουργεία που έχει υποβληθεί.

Η Ιωάννα αναμένεται να δώσει το παρών στη δίκη και για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη γυναίκα που παραλίγο να την σκοτώσει. 

«Ήθελε να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας, ήθελε να τη σκοτώσει»

«Βλέποντας τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι σκοπός της ήταν να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας, να σκοτώσει την Ιωάννα» σημείωσε ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας.

Όσον αφορά στις νεότερες πληροφορίες που ήρθαν στο «φως» σχετικά με τις συνομιλίες που είχε η κατηγορούμενη με τη χαρτορίχτρα την οποία επισκέπτονταν, ο δικηγόρος έκανε λόγο για φόβους της προφυλακισθείσας για μία «υποτιθέμενη σχέση». «Διότι υποτιθέμενη είναι μια σχέση αν μιλάμε για τέτοια πράγματα, αφού μίλαγε εν έτει 2021 με χαρτορίχτρα για να πάρει πληροφορίες για το αν κινδυνεύει η σχέση της από μια ξανθιά. Μόλις πήρε την απάντηση ότι «κινδυνεύει η σχέση της από μία ξανθιά» πήγε και έκανε αυτό που ξέρουμε» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Λύτρας η 35χρονη, φαίνεται πως σχεδίαζε νέα επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, όταν έμαθε πως το θύμα της δεν πέθανε. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας τόνισε πως η κατηγορούμενη «αμέσως μετά που της έριξε το καυστικό υγρό και πληροφορήθηκε ότι σώθηκε, άρχισε και έψαχνε πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με δηλητήριο χωρίς να μπορεί να ανιχνευθεί, αν κάνεις σε κάποιον ένεση με αέρα τι θα συμβεί και πως θα μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν».

«Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο»

«Τελικά, με τα social media αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο, Δεν τολμάει μια κοπέλα ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσει και αρχίζει η ζήλια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Η κατηγορούμενη είχε γίνει σκιά της Ιωάννας μέσα από τα social media», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως ξεκαθάρισε ο συνήγορος του θύματος, «Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη. Εγώ φοβάμαι και δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έλθει στο δικαστήριο. Όπως δεν πήγε να απολογηθεί και όταν πήγε να απολογηθεί δεν είπε τίποτα, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, μπορεί και να μην έρθει στο δικαστήριο», είπε ο δικηγόρος.

«Είχε συνεργό η δράστις»

Σε συνέντευξή του στο okmag.gr, ο κ. Λύτρας εξάλλου, θεωρεί βέβαιο ότι η 35χρονη δράστις, είχε συνεργό.

Όπως σημείωσε: «Παρότι η κατηγορουμένη έχει κατ΄επανάλληψη ερωτηθεί για τον τρόπο  και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό- βιτριόλι, μέχρι και σήμερα η ίδια, τεχνηέντως, έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν  στην σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, καταδεικνύουν ότι δεν έδρασε κατά μόνας,  αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός. Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού, είναι ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε  τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης – gps και η κατηγορούμενη είχε καταφέρει και δη επί μακρώ να παρακολουθεί κάθε της κίνηση.  Είναι βέβαιο ότι για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστιδα, αυτού του είδους την παρακολούθηση έλαβε την βοήθεια κάποιου». 

Σημαντική η κατάθεση της Ιωάννας

Στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, η κατάθεση της Ιωάννας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Μιλώντας στο MEGA και το LIVE NEWS η κοπέλα, τόνισε ότι υπάρχει συνεργός, κυκλοφορεί ελεύθερος και είναι ικανός για όλα. «Έχουμε ξεκινήσει με τους δικηγόρους μου την προετοιμασία για τη δίκη. Τα συναισθήματά μου εναλλάσσονται μεταξύ θυμού, στρες και φόβου, καθώς υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, διότι αρνείται να τον κατονομάσει και που δεν ξέρουμε για τι είναι ικανός», είπε.

Η Ιωάννα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τη γυναίκα που, όπως λέει, της κατέστρεψε τη ζωή. Θα σταθεί η μία απέναντι από την άλλη, στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας. Εν αναμονή της δίκης, η Ιωάννα δηλώνει ότι ελπίζει στο μέγιστο της τιμωρίας της:

«Οι επίμονες αναμνήσεις δυστυχώς επανέρχονται έντονα, ξέρω πως θα είναι μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος για εμένα, αλλά το σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό για εμένα σημαίνει να καταδικαστεί η γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή μου και που προσπάθησε να με σκοτώσει».

Η ανάρτηση της Ιωάννας

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που αποφάσισε να ανεβάσει στα social media η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αποκαλύπτοντας πώς ήταν το πρόσωπο και το χέρι της μετά το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Το θύμα της φρικιαστικής επίθεσης στην Καλλιθέα στην ανάρτησή της έκανε αναφορά και στη 15η Σεπτεμβρίου, ημέρα που ξεκινά η δίκη για την υπόθεση.

«Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν… δεν αντιλαμβάνονται… πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία.

Είναι μόνο μια ένδειξη… από το πρώτο μου χειρουργείο.

Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό; 15/9».

Δείτε τις φωτογραφίες – Προσοχή σκληρές εικόνες:

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες προκάλεσαν πλήθος σχολίων, με τους χρήστες να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην Ιωάννα.