Πάτρα: Συνελήφθησαν οκτώ διακινητές ναρκωτικών στα Προσφυγικά

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Προσφυγικών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.

Από τους 8 συλληφθέντες στην επιχείρηση που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου για τα αδικήματα της αγοραπωλησίας ναρκωτικών, οι πέντε προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρατούνται ήδη στο Τμήμα Μεταγωγών και θα μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συληφθέντες ανήκουν σε σκληρό πυρήνα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Προσφυγικών αλλά και σε άλλες όμορες γειτονιές. Επρόκειτο για μία μεθοδευμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε “δέθηκε” σε τέτοιο βαθμό που οι περισσότεροι από τους συληφθέντες δεν μπόρεσαν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους κατά τη διάρκεια της απολογίας τους και προφυλακίστηκαν.

Οι περισσότεροι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους και είναι η τέταρτη φορά που συλλαμβάνονται.

Οι οκτώ συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί  (τρεις άνδρες και δυο γυναίκες), καθώς και τρεις αλλοδαποί (ένας άνδρας και δυο γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης και αγοράς ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους δυο ημεδαπούς άνδρες και την μια ημεδαπή γυναίκα και σε αστυνομικό έλεγχο που τους ενήργησαν,βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν μικροποσότητες ηρωίνης και τους
συνέλαβαν.
Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις  συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από τις δυο αλλοδαπές γυναίκες, λίγη ώρα νωρίτερα, ενώ ο αλλοδαπός άνδρας επόπτευε τις αγοραπωλησίες.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εντόπισαν τους υπόλοιπους δράστες στην οικία ενός από αυτούς και τους συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (16,1) γραμμάρια ηρωίνης, (120) ευρώ, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και δυο κινητά τηλέφωνα.