ΔΕΘ 2021: 5.500 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη- Το σχέδιο «τριπλού κλοιού» για τυχόν επεισόδια


Ισχυρή αστυνομική παρουσία, 5.500 χιλιάδων αστυνομικών με 60 διμοιρίες των ΜΑΤ θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη εν όψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενα επεισόδια.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, η ΔΕΘ 2021 αναμένεται να λάβει χώρα σε κλοιό συγκεντρώσεων με την διαφορά πως πλέον στο φάσμα των διαδηλωτών προστίθενται πλέον οι λεγόμενοι αντιεμβολιαστές.

Μάλιστα σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις ο αριθμός τους αναμένεται να υπερβεί τις 20 χιλιάδες άτομα.

Σε καθεστώς «συναγερμού» θα βρίσκονται οι αρχές, στην περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο περί τις επτά το απόγευμα, με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να προβληματίζονται ειδικότερα για το εν λόγω σημείο, σχεδιάζοντας ανάλογους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν εντάσεων.

Παράλληλα, αντικείμενο προβληματισμού δεν αποτελεί μόνο η προαναφερθείσα συγκέντρωση καθώς στις 18:00 το «Πάμε» αναμένεται να συγκεντρωθεί στην πλατεία ΧΑΝΘ ενώ την ίδια ώρα ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕΔΗΝ-ΟΛΜΕ-ΟΤΑ θα συγκεντρωθούν στην περιοχή του αγάλματος του Βενιζέλου.

Επιπρόσθετα, στις 17:30  ΚΕΕΡΦΑ και Εργατική Αλληλεγγύη θα βρίσκονται στην Αγίας Σοφίας.

Τέλος στις 18:00 συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν φοιτητικοί σύλλογοι, η Εξωκοινωβουλευτική Αριστερά, συλλογικότητες, αντιεξουσιαστικές κινήσεις στην Καμάρα.

Το –με διαφορετικό ιδεολογικό περίβλημα- μείγμα των διαδηλωτών φαίνεται πως ανησυχεί την αστυνομία λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως τα σημεία συγκέντρωσης και κατάληξης τους είναι κοινά.

Το σχέδιο του «τριπλού κλοιού»

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός τριπλού παραλληλόγραμμου ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το πρώτο θα περιλαμβάνει φραγμούς αποκλεισμού με κλούβες και Αίαντες (οχήματα ρίψης νερού) ενώ σχεδιασμός, σε δεύτερο στάδιο, υπάρχει για περιπολίες ομάδων της ΟΠΚΕ, της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ.
Σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν επιπροσθέτως το ΑΠΘ, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Τουρκικό Προξενείο αλλά και καταλήψεις στην πόλη.

Θα αξιοποιηθούν ελικόπτερα, drones ενώ παρατηρητές θα τοποθετηθούν σε ταράτσες ενώ έρευνα θα γίνεται και στο ίντερνετ για τυχόν διαδικτυακά καλέσματα για έκτακτες συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις.

Ενεργοποιείται τέλος και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ, της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πραγματοποιούνται «αυτοψίες»- «αποστειρώσεις» σε σημεία διέλευσης επισήμων,, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάσης ενώ θα απομακρυνθούν κάδοι απορριμμάτων και οικοδομικών υλικών, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μέσα τροφοδότησης για αντικείμενα επιθέσεων εναντίον αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε πως στο πλαίσιο έρευνας, εντός κάδου σε σχολείο της Τούμπας βρέθηκαν 3 αυτοσχέδιες μολότοφ.
Πηγή: skai.gr

 

Be the first to comment on "ΔΕΘ 2021: 5.500 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη- Το σχέδιο «τριπλού κλοιού» για τυχόν επεισόδια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*