(Βίντεο – Εικόνες): Μίκης Θεοδωράκης: Στα Χανιά η σορός του – «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

Στο λιμάνι Χανίων, με το πλοίο της γραμμής, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να τον αποχαιρετήσει.

Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρέτησε εχθές τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, στον Γαλατά Χανίων.

Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Εκεί τον υποδέχθηκαν βρακοφόροι, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων, που παιάνιζαν συνθέσεις του μεγάλου συνθέτη.

«Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι των Χανίων είχαν σταθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής που διένυσε η αυτοκινητοπομπή, από το λιμάνι της Σούδας μέχρι τη Δημοτική Αγορά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα, τον κορυφαίο Κρητικό συνθέτη και δημιουργό.

24663315
24663316
24663317
24663325


 Η άφιξη της σορού στο λιμάνι των Χανίων:

Σε λαϊκό προσκύνημα

Από τη Δημοτική Αγορά, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στη Μητρόπολη Χανίων, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, μέχρι τις 12:00.

24663327
24663329
24663331
24663335
24663350

 

Στη 1 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.