ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Άμεση κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου – Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή

Σημαντικά θέματα της Ηλείας που έχουν σχέση με τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ειδικά μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, συζήτησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, παρουσία του νέου Υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την προετοιμασία του Ειδικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που αφορά στην Αρχ. Ολυμπία και ευρύτερα την Ηλεία, με τον κ. Νικολακόπουλο να καταθέτει τις προτάσεις του, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη πλέον, μεγάλων και ουσιαστικών παρεμβάσεων, τόσο όσον αφορά στα οδικά δίκτυα, όσο και σε ότι έχει σχέση με την ασφάλεια των πολιτών και την αντιπλημμυρική προστασία.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΣ
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

Στο πρώτο σκέλος ο Ηλείος βουλευτής έθεσε την άμεση κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του Νομού περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις, καθώς έχει εξαντληθεί η υπομονή τους αφού εδώ και πολλά χρόνια έχουν λάβει υποσχέσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για υλοποίησή του αλλά δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Πλέον, περιμένουν να δουν έργα και όχι λόγια.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να σχεδιάζεται το Ειδικό Μοντέλο Ανάπτυξης στην Ηλεία και να απουσιάζει από αυτό το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και πολυπόθητο έργο, που είναι ο δρόμος. Τώρα που ο τόπος βιώνει δύσκολες καταστάσεις, απ’ αυτό που άφησαν πίσω τους οι φωτιές, τώρα είναι ίσως και η κατάλληλη χρονική συγκυρία ώστε να εξασφαλιστεί το «πράσινο φως», συμπλήρωσε με νόημα ο βουλευτής της Ν.Δ..

Ο Υπουργός Υποδομών εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα έρθουν τα «καλά νέα», πρόσθεσε δε τη σπουδαιότητα που δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το έργο και ζήτησε να περιμένουμε λίγο ακόμη για τις σχετικές ανακοινώσεις, που πιθανότατα θα κάνει ο ίδιος μετά το «ναι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημαντικό εξ’ άλλου είναι να προχωρήσουν και οι βελτιώσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, για το οποίο ως γνωστόν έχει διατεθεί «γενναία» πίστωση και ήδη υπάρχει νέος ανάδοχος και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του έτους.
Επιπλέον, τέθηκε το θέμα του οδικού δικτύου από Πύργο έως Καλό Νερό, που θα διορθώσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα, παρέχοντας ασφάλεια και άνετη διέλευση σε όλο το μήκος του δρόμου, από τη μία έως την άλλη άκρη του Νομού μας.
Ήδη στο συγκεκριμένο δίκτυο εκτελείται διαπεριφερειακό έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου τμήματος, που αγγίζει τα 19 εκ. ευρώ και αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.