ΠΑΤΡΑ: Πειθαρχικός έλεγχος και αναστολή εργασίας για γιατρό Νοσοκομείου – Απόφαση της 6ης ΥΠε…για παράνομη αποφυγή εμβολιασμού

Kλήση σε απολογία σε πειθαρχικό έλεγχο και αναστολή της εργασίας του πήρε  ο γιατρός του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που φέρεται ότι δηλώθηκε ασθενής κορονοϊού με δείγμα άλλου νοσούντος από το τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, για να το χρησιμοποιήσει προς λογαριασμό του κι έτσι  ν’ αποφύγει τον εμβολιασμό.

Για παράνομη ενέργεια έκανε λόγο ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και για αδιάσειστα στοιχεία  που δεν οδήγησαν σε ΕΔΕ αλλά κατευθείαν στα παραπάνω μέτρα και σε παραπομπή στον εισαγγελέα.

«Ο γιατρός έδωσε το δείγμα για έλεγχο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του για λήψη. Το δείγμα αφού ήταν από ασθενή επιβεβαιωμένο, μοιραία βγήκε θετικό. Ωστόσο ο ίδιος πήγε στη συνέχεια και εμβολιάστηκε. Ολα αυτά δημιουργούν ενδείξεις και αποχρώσεις μιας παράνομης ενέργειας και σε συνεννόηση με τον ίδιο τον Υπουργό προχωρήσαμε στα όσα προβλέπει ο νόμος» νόμισε ο κ. Καρβέλης.
Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο γιατρός, μόλις παρέλαβε το έντυπο της αναστολής εργασίας του και την κλήση σε απολογία, κατέρρευσε.
Γίνεται έρευνα και για τυχόν άλλα παρόμοια περιστατικά, στο ίδιο νοσοκομείο.