Παπαευαγγέλου: Σταθεροποίηση κι ύφεση τις τελευταίες μέρες, είμαστε ψηλά σε νεκρούς, διασωληνώσεις

Η πορεία της πανδημίας εμφανίζει σαφής σταθεροποίηση και μάλιστα ύφεση τις τελευταίες μέρες, στην Ελλάδα. Αντίθετα είμαστε υψηλά σε θανάτους και διασωληνώσεις ανέφερε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 2,4%.

“Ανοίγουν τα σχολεία, οι σκέψεις μας είναι στα παιδιά και την επόμενη χρονιά, στόχος όλων μας να διεξαχθεί δια ζώσης η σχολική χρονιά και χωρίς διακοπές”, είπε η κα Παπαευαγγέλου.

Σήμερα, η φιλοσοφία λειτουργίας των σχολείων αλλάζει ριζικά. Η διαθεσιμότητα των εμβολίων και ο εμβολιασμός ικανού πληθυσμού συμβάλλει στην προστασία από τον ιό.

Δεν δικαιολογείται επιβάρυνση των παιδιών μας προς διάσωση των μεγαλυτέρων, τόνισε και υπογράμμισε πως το πρωτόκολλο λειτουργίας φέτος προβλέπει δύο φορές την εβδομάδα τεστ σε ανεμβολίαστους μαθητές και καθηγητές.

Όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό, αυτονόητα θα εξακολουθούν να ισχύουν. Αντίθετα με ό,τι ίσχυε πέρσι τα σχολικά τμήματα δεν θα κλείνουν λόγω ενός κρούσματος και θα γίνονται ραπιντ και σελφ τεστ για να ελέγχουμε την διασπορά του ιού στα σχολεία, εξήγησε μεταξύ άλλων η ειδικός.

Ακόμη και σε περιβάλλοντα μεγάλης διασποράς του ιού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μονάδων, όπου τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας υποδεικνύουν νεότερα αποτελέσματα ερευνών από την Αμερική.

Η κα Παπαευαγγέλου υπενθύμισε την εκτίμηση στην οποία έχει προβεί το τελευταίο διάστημα , σύμφωνα με την οποία θα δούμε αύξηση κρουσμάτων το πρώτο διάστημα που θα ανοίξουν τα σχολεία επειδή θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι κι έτσι θα εντοπίζονται ασυμπτωματικοί φορείς, κι έπειτα θα παρατηρηθεί ύφεση.

Σύμφωνα με την παιδίατρο και Λοιμωξιολόγο η πορεία της πανδημίας εμφανίζει σαφής σταθεροποίηση και μάλιστα ύφεση τις τελευταίες μέρες, στην Ελλάδα. Αντίθετα είμαστε υψηλά σε θανάτους και διασωληνώσεις. Τα σελφ τεστ εξακολουθούν να συνεισφέρουν σημαντικά στον έλεγχο της πανδημίας.

Η διάμεση ηλικία κρουσμάτων στα 35 έτη.

Δεν αποτυπώνεται αύξηση κρουσμάτων σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Πηγή: skai.gr