(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Δεν κλείνει το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι – Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα των ραντεβού λέει ο Χαράλαμπος Μπονάνος στον ΣΚΑΙ 89,4


Με  παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, προς τους υπουργούς Υγείας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  θα διατηρηθεί το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο  σε κτίριο του ΟΛΠΑ όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ 89,4 και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή ο ίδιος.

Είχε οριστεί η αναστολή λειτουργίας του στο τέλος του μήνα., αλλά  άνοιξε ξανά η πλατφόρμα των ραντεβού.

«Θεωρώ ότι σε μία κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας εποχή, το μήνυμα για τον εμβολιασμό πρέπει να είναι μονοσήμαντο και δυνατό και όχι αμφίσημο. Το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής που λειτουργούσε με άψογο τρόπο, διαφημίζοντας την λειτουργία και τους μηχανισμούς της πολιτείας, αποτελεί πλήγμα για την πορεία των εμβολιασμών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας. Τη στιγμή μάλιστα που κατέγραψε ανοδική πορεία εμβολιασμών 400 έως 450 την ημέρα, σε σχέση με την κάμψη που είχε παρουσιάσει γενικότερα ο εμβολιασμός τον μήνα Αύγουστο» ανέφερε ο κ. Μπονάνος.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «γνώμη μας είναι ότι ήταν προτιμότερο ο εμβολιασμός να γίνεται σε αυτές τις δομές και όχι σε νοσηλευτικά ιδρύματα που απασχολούν προσωπικό από τις κλινικές σε μία εποχή με ιδιαίτερες ανάγκες για τα νοσοκομεία μας. Ακόμα είχαμε παρατηρήσει ότι και η ψυχολογία του πολίτη ήταν διαφορετική όταν για τον εμβολιασμό του δεν θα ήταν αναγκασμένος να προσέλθει σε ένα νοσοκομείο, αλλά σε μία ξεχωριστή δομή μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον».

Ακούστε το ηχητικό: