(ΦΩΤΟ)-ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Κάτοικοι απέκλεισαν κόμβο για να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε περιοχή Natura

 Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν κάτοικοι χωριών του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συντονιστικής τους επιτροπής, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης σε αποκλεισμό της οδού 111 στον κόμβο «Κουρλαμπά», απαιτώντας να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή Natura του Λεοντίου.

Πρόκειται για συνέχεια των δράσεών τους που κλιμακώνονται, αφού τον Αύγουστο, είδαν συνεργία μεγάλης εταιρίας, να πραγματοποιούν μετρήσεις, ακόμη και μέσα σε περιουσίες σε πολλές περιπτώσεις, όταν και ενημερώθηκαν για τα συγκεκριμένα σχέδια.

Όπως είχε γίνει γνωστό και σε παλαιότερη διαμαρτυρία τους, κάτι που αναφέρθηκε και χθες, η πρώτη άδεια για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή τους, είχε δοθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017 (με αρμόδιο υπουργό τον Σ. Φάμελο) και η συνέχεια έγινε με τη σημερινή της ΝΔ, επί υπουργίας Κ. Χατζηδάκη.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει τα δάση και τις περιουσίες μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε η συντονιστική επιτροπή, με τον εκπρόσωπό της, Γιώργο Σίψα, να τονίζει: «Όλα αυτά γίνονται στο όνομα του κέρδους κάτι που δεν πρέπει να ανεχθούμε».

Σημειώθηκε ότι οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν συνέχεια προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδιο φορέα, προκειμένου όπως υπογραμμίστηκε «να αποφευχθεί το έγκλημα που πάει να συντελεστεί σε μια περιοχή Natura».

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και Βουλευτή, Νίκο Καραθανασόπουλο, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, με τους αντιδημάρχους, Μιχάλη Αναστασίου και Τασία Τογιοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας, Γρηγόρης Συμεωνίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερυμάνθου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάκης Σκιαδάς, τοπικοί σύλλογοι του Λεοντίου, (εκπολιτιστικός σύλλογος “Άγιος Ανδρέας”, Αστέρας Λεοντίου και άλλοι).

Στο χαιρετισμό του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ανέφερε ότι ο αγώνας των κατοίκων είναι επίκαιρος, καθώς την ώρα που γίνονται αναφορές στις ΑΠΕ και πως, σύμφωνα με την ΕΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις στη χώρα μας, θα συμβάλουν στην βελτίωση της παροχής ενέργειας και στην «πράσινη μετάβαση», οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα καταδικάζονται στην ενεργειακή φτώχεια, σε νέες αυξήσεις και ανατιμήσεις. Σημείωσε, ότι το ΚΚΕ συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων του Ερυμάνθου, καλώντας τους παρευρισκόμενους, να μην δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα και τους εκπροσώπους τους που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, αλλά να κλιμακώσουν τον αγώνα τους