Eρώτηση για τη λειτουργία του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει τη συνέχιση λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Το MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Απριλίου 2021 και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών της Αχαΐας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ως τα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου θα έχει ανασταλεί η λειτουργία του. 

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παρατηρηθεί αδυναμία προγραμματισμού  ραντεβού για εμβολιασμό, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου 2021. 

Ο συγκεκριμένος χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου εμβολιαστικού κέντρου, αφού διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των πολιτών. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του, το MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση και διεξήγαγε χιλιάδες εμβολιασμούς πολιτών από ολόκληρη την Αχαΐα, πολλοί εκ των οποίων το προτιμούν σε σχέση με τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. 

Η συνέχιση λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των νέων εμβολιασμών και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού μας”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη συνέχιση λειτουργίας του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου της Πάτρας και β) πότε αναμένεται η σχετική απόφαση