Στις 11/09 η ορκωμοσία της κυβέρνησης Ταλιμπάν – Ποιοι έχουν λάβει πρόσκληση

Ρωσία, Κίνα, Κατάρ, Τουρκία, Πακιστάν και Ιράν έχουν προσκληθεί στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο πηγή των Ταλιμπάν.

Μεταγενέστερες προσκλήσεις ενδέχεται να σταλούν σε ορισμένες άλλες χώρες.

Οι Ταλιμπάν όρισαν την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου για το ερχόμενο Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, που είναι ημέρα της 20ής επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή, ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί πιθανότατα από αξιωματούχους σε επίπεδο πρεσβευτών. “Όχι, δεν θα πάω εκεί για να εκπροσωπήσω τη Ρωσία. Πιθανότατα, όλα θα γίνουν στο επίπεδο των πρεσβευτών”, ανέφερε η Ματβιένκο.

Ξένες χώρες αντέδρασαν χθες απέναντι στη σύσταση της νέας κυβέρνησης του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με επιφύλαξη και ανησυχία, αφού το ισλαμιστικό κίνημα διόρισε σκληροπυρηνικά στελέχη σε κορυφαία πόστα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που είναι επικηρυγμένοι από τους Αμερικανούς.