Σχέδιο ανάκτησης της μεσαίας τάξης από ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το κύμα ακρίβειας

Με στραμμένο το βλέμμα στη μεσαία τάξη βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν ότι το κύμα ακρίβειας που έρχεται στη χώρα θα επηρεάσει τις σχέσεις των πολιτών με την κυβέρνηση καθώς όπως λένε «άλλα τους είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα γίνονται».

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη πριν από δυο χρόνια ξεγελώντας τη μεσαία τάξη με τρία βασικά συνθήματα: Το πρώτο ήταν ότι θα φέρει λιγότερους φόρους, το δεύτερο ότι θα φέρει ασφάλεια και το τρίτο, καλύτερες δουλειές. Τι έχει κάνει λοιπόν αυτά τα δύο χρόνια σ’ αυτούς τους τρεις τομείς; Έχει χειροτερεύσει τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε: «Αντί για λιγότερους φόρους για τη μεσαία τάξη, έχει φέρει μια τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, με τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια. Αντί για ασφάλεια, βλέπουμε τους πολίτες να ζουν σ’ ένα καθεστώς πρωτοφανούς ανασφάλειας. Και αντί για καλύτερες δουλειές, έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών».

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι «αδράνεια και πολιτικές Μητσοτάκη εκτόξευσαν την ακρίβεια και κάνουν τον βίο αβίωτο για τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός οφείλει να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη και να παραμερίσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα υποστήριξε ότι «αυτοί που τόσο καιρό έλεγαν ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται και ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές στην ελεύθερη αγορά, οδήγησαν στην έκρηξη της ακρίβειας και παραμένουν θεατές, την ώρα που τα νοικοκυριά πνίγονται στις ανατιμήσεις».

Σχολίασε μάλιστα το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδίδει τις αυξήσεις στη διεθνή συγκυρία «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από τη δικαιολογία ότι φταίει η διεθνής συγκυρία. Δεν απαντά όμως για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος».

«Ούτε γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ δεν παρεμβαίνει για τα καρτέλ και τη χειραγώγηση τιμών. Ούτε γιατί άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών απέναντι στις ανατιμήσεις» συμπλήρωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μάλιστα από την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να επιβιώσουν τα νοικοκυριά.

Να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις.

Να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας και φυσικά να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα golden boys της ΝΔ».

 

Πηγή: Parapolitika.gr