Θ.Πλεύρης: Έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις «μαϊμού» εμβολιασμών

Για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς που έλαβαν χώρα στην Καρδίτσα μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως μόλις μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ, αλλά και την δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο.

Τονίζοντας το «σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο», πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

Μόνο εκεί γίνονται εμβολιασμοί με Pfizer

Στο συγκεκριμένο Κ.Υ. έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί. Εκεί 16.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός, το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν το μοναδικό κέντρο που είχαν εμβόλια Pfizer και γι΄ αυτό υπήρχε αυξημένη ζήτηση. Υπήρχαν 5.000 αλλαγές του Ταχυδρομικού Κώδικα καθώς οι πολίτες ήθελαν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες, και οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις της διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διάταξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός εξηγώντας πως θα είναι τόσο δισβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς μαϊμού