Πάτρα: Νέα κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου έξω από το ΠΓΝΠ

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ετοιμάζει νέα κινητοποίηση το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες η Αχαΐα, και ειδικά η Πάτρα βρίσκονται πάλι στο «κόκκινο» με ταυτόχρονη αύξηση εισαγωγών και νοσηλειών ασθενών με COVID-19 σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι ξανά οριακή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό. Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν παλικαρίσια μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις, ενώ την ίδια ώρα το απαράδεκτο μέτρο της κυβέρνησης για αναστολές εργασίας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, μεγάλοι χώροι δουλειάς συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού δεν υλοποιούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι της πόλης μας κλείνουν τις επιχειρήσεις τους οριστικά και ειδικά στον κλάδο της εστίασης και της ένδυσης. Όσοι καταφέρνουν να μείνουν ανοιχτοί πνίγονται στα χρέη, ζώντας με επιδόματα.