Θεμιστοκλέους: Είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς, χρειαζόμαστε περισσότερους


Τι είπε για όσους αρνούνται την διασωλήνωση – Πώς σχολίασε τα περιστατικά με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και το κίνημα των αντιεμβολιαστών μίλησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό, ενώ έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες» ενώ συμπλήρωσε πως είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού. «Περίπου κάθε τέσσερις ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για την υποχρεωτικότητα στα νοσοκομεία, ενώ υπήρχε φόβος ότι θα καταρρεύσουν, το μέτρο φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε μεγάλη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων. Τα κενά αντιμετωπίστηκαν. Από εκεί και πέρα όλα είναι στο τραπέζι και έχουν συζητηθεί. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να ανακοινώσουμε αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα. Σίγουρα στη συζήτηση μπαίνουν τα επαγγέλματα που είτε έχουν μεγάλο συνωστισμό, είτε είναι κρίσιμες δομές του κράτους», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Τι θα γίνει με τους αρνητές διασωλήνωσης

«Η ιατρική τα έχει λυμένα αυτά. Οι γιατροί γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις αυτές. Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά. Είναι πολύ λίγα, αλλά μπροστά στο φόβο του θανάτου όλοι επανέρχονται. Όταν δεν γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχουν σχετικά μέτρα», τόνισε ο ίδιος σχετικά με τους αρνητές διασωλήνωσης και στο πώς θα αντιμετωπιστούν αυτές οι περιπτώσεις.

«Θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους εμπλέκονται σε εικονικούς εμβολιασμούς»

Αναφερόμενος στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο που έχει έρθει στο φως για δεκάδες ψεύτικα πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας, και πώς θα αντιμετωπιστούν, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «Ήδη ο υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, έχει διατάξει ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν είναι εύκολο να κλέψεις το σύστημα, είναι μια δύσκολη διαδικασία, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Για να γίνει αυτό, είτε έχουν συνεργαστεί πολλοί, είτε έχουν αμελήσει τα καθήκοντά τους. Θα διευκρινιστούν το επόμενο διάστημα οι διοικητικές κυρώσεις, αλλά υπάρχουν ήδη ποινικές κυρώσεις».