Θεσσαλονίκη – Χόρεψαν συρτάκι για να τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη

Οι χορευτές της Ακαδημίας ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης χόρεψαν μερικά από τα μουσικά “διαμάντια” που άφησε παρακαταθήκη ο Μίκης Θεοδωράκης: “Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες”, “Δραπετσώνα” και “Βρέχει στη φτωχογειτονιά”. Στο τέλος μάλιστα, οι χορευτές ενώθηκαν με τουρίστες και χόρεψαν όλοι μαζί το συρτάκι του Ζορμπά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr , ο ερμηνευτής και τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης, ο οποίος γνώριζε και προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη ανέφερε ” θέλουμε με αυτόν τον τόπο να τιμήσουμε ως πόλη τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί και εκείνος τίμησε τη Θεσσαλονίκη.

Πρωτίστως με το μεγάλο πανελλαδικό πολιτιστικό κίνημα, μιας και η δολοφονία του Λαμπράκη έγινε στη Θεσσαλονίκη. Και όπως επίσης τίμησε τη Θεσσαλονίκη με το εμβληματικό έργο του, τον Επιτάφιο, που αφορά στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι έχει τρεις ζωές: η μία για να πονάει, η μία για να θέλει και η άλλη για να νικάει. Εμείς χαιρετάμε την πρώτη ζωή, εκείνη που πονούσε και κρατάμε τις άλλες δύο για να θέλουμε και για να νικάμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.