Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή εν αναμονή κρίσιμων μακροοικονομικών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η επενδυτική προσοχή αναμένεται να στραφεί σήμερα στην τελική μέτρηση των δεικτών PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη, αλλά και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για τις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία ανακοινώνονται ενώ οι αναλυτές περιμένουν οι κεντρικές τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να προχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους στην επαναξιολόγηση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζουν για την τόνωση της ανάπτυξης.

Οι αναλυτές περιμένουν η Federal Reserve να ανακοινώσει το Νοέμβριο τη μείωση των αγορών στο πρόγραμμα της, ενώ σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg οι αναλυτές “βλέπουν” επιβράδυνση των αγορών από την ΕΚΤ το δ’ τρίμηνο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,2% στις 473,70 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,2% στις 15.812,69 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 6.734,80 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακές απώλειες 0,04% στις 7.159,66 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX-35 υποχωρούν 0,1%.