“Συναγερμός” στη γερμανική αστυνομία: Υπάρχουν 330 “επικίνδυνα” άτομα στη χώρα – 11 εξ αυτών Τούρκοι

Από τους 330 ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία και χαρακτηρίστηκαν ως “επικίνδυνοι” λόγω της θρησκευτικής τους ιδεολογίας, 11 είναι Τούρκοι πολίτες, σύμφωνα με την απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας σε έρευνα του δεξιού πολιτικού Μάρτιν Χες.

Από την 1η Ιουλίου, όταν και καταρτίστηκε η σχετική λίστα, 186 άτομα στη λίστα των “επικινδύνων” είναι ριζοσπαστικοί Ισλαμιστές που έχουν γερμανική υπηκοότητα ή έχουν διπλή υπηκοότητα, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα BirGün, επικαλούμενη το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Οι ξένοι στη λίστα περιλαμβάνουν 61 Σύρους, 17 Ιρακινούς και 13 Ρώσους υπηκόους. Δεν ήταν δυνατή η λήψη πληροφοριών για την ιθαγένεια για οκτώ άτομα στον κατάλογο, ενώ δύο άλλοι διαπιστώθηκε ότι ήταν απάτριδες.

Ένα άτομο στον κατάλογο έχει αφγανική υπηκοότητα, ενώ επτά ακόμη Αφγανοί υπήκοοι αναφέρονται ως άτομα ενδιαφέροντος.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτηρίζει “επικίνδυνους” εκείνους που πιστεύεται ότι διαπράττουν βίαιες, πολιτικά υποκινούμενες πράξεις βίας, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις. Επιπλέον, παρακολουθούνται στενά άτομα που έχουν χαρακτηριστεί ως “ηγέτης”, “υλικοτεχνική υποστήριξη”, “βοηθός”, οι οποίοι περιγράφονται ως “σημαντικοί άνθρωποι”. Για να κατατάξει η αστυνομία ένα άτομο ως “επικίνδυνο”, πρέπει να έχει “αντικειμενικά στοιχεία που επιτρέπουν την εικασία ότι είναι σε θέση να διαπράξουν εγκλήματα με σημαντικά πολιτικά κίνητρα”. Σε αυτήν την ομάδα θεωρούνται επίσης ότι βρίσκονται άτομα που βρίσκονται σε επαφή ή συνοδεύουν άτομα που περιγράφονται ως “επικίνδυνα”.

Ο ιστός του πολιτικού Ισλάμ της Τουρκίας εκτείνεται από Ελλάδα και Γερμανία μέχρι Αφρική και Κίνα και μέρος αυτής της επέκτασης είχε αποκαλυφθεί το 2017, από τον Πέτερ Πιλτς, εξέχοντα αυστριακό πολιτικό με μακρά καριέρα στο Κόμμα των Πρασίνων, που απέκτησε έγγραφα από πηγές που δεν αποκαλύπτει.

Βασικό κομμάτι αυτού είναι το Millî Görüş, που οργάνωνε, διηύθυνε και συντόνιζε τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ώστε αυτές να συνάδουν με τα προσδοκώμενα από την Άγκυρα και να είναι σε πλήρη συντονισμό με τα θέλω της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Τα τελευταία χρόνια, σε αυτή την εκστρατεία έχει ενταχθεί και το τουρκικό Diyanet, ενδυναμώνοντας την τουρκική ισλαμιστική πολιτική.

Εν μέσω καραντίνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, να ενισχύσει τα τζαμιά ανά την Ευρώπη, καθώς θα δέχονταν πλήγμα.

Τη συνέχεια, έδωσε η ολλανδική κοινοβουλευτική έρευνα, η οποία προ ολίγων ημερών αποκάλυψε πώς οι ιμάμηδες στα τουρκικά τζαμιά δρουν ως πράκτορες και πώς όλο αυτό το δίκτυο (στην Ολλανδία τουλάχιστον) δρα ως δίκτυο συλλογής πληροφοριών.

Τελευταίο κομμάτι του παζλ ήταν δημοσιεύματα από αραβικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιούσε περί τους 8.000 κατασκόπους για να παρακολουθεί Τούρκους στη Γερμανία.

Πέτρος Κράνιας