Εκλογές ΕΟΚ – Ανακηρύχθηκαν οι υποψηφιότητες, αποχαιρέτησε ο Βασιλακόπουλος

Χωρίς χρονοτριβές ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές. Αποχαιρέτησε τους πάντες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε κανονικά εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στις 12 Σεπτέμβρη. Το πολυαναμενόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ολοκληρώθηκε χωρίς χρονοτριβές. Εκεί εγκρίθηκαν οι 45 υποψηφιότητες για τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Για τις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ δήλωσε αδιάθετος και έδωσε τον λόγο στους κ.κ. Γολέμη και Τσαγκρώνη, οι οποίοι με την σειρά τους αποχαιρέτησαν τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής διοίκησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ημέρα των εκλογών. «Ελπίζουμε να τα πούμε στις 12 Σεπτέμβρη!», είπαν με ένα στόμα ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης της ομοσπονδίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Πλέον, το επόμενο βήμα είναι η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας την ερχόμενη Παρασκευή να επικυρώσει τον εκλογικό κατάλογο των σωματείων. Και φυσικά σε αυτόν να συμπεριληφθούν τα 48 σωματεία που κέρδισαν την προσφυγή στο Πρωτοδικείο.

Σε περίπτωση που η Εφορευτική Επιτροπή δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα και επιμένει να τρέξει την εκλογική διαδικασία με τα υπάρχοντα 556 σωματεία του εκλογικού καταλόγου, τότε αναμένονται ενστάσεις. Οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν νέα αναβολή στις επικείμενες εκλογές.