ΠΑΤΡΑ: Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα – Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της πόλης

Τα τελευταία 24ωρα η πίεση και το φάσμα των κυρώσεων προκάλεσε ένα ρεύμα εμβολιασμού μεταξύ αρνητών και διστακτικών του υγειονομικού τομέα. Αλλά η τάση αυτή είναι μικρή. Η εβδομάδα έκλεισε με 700 περίπου ανεμβολίαστους υπαλλήλους που θα πρέπει να βγουν εκτός καθηκόντων. Δεν αναμένεται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ο αριθμός να μειωθεί σοβαρά.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι η αντικατάσταση του προσωπικού θα είναι ομαλή υπόθεση και δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία των νοσηλευτικών και υγιεονομικών μονάδων. Εμπειρα στελέχη του νοσοκομειακού χώρου, ωστόσο εκφράζουν απορία γι’ αυτή την πεποίθηση. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα έχουμε αναταράξεις τουλάχιστον για δύο εβδομάδες. Κάποιοι μιλούν ακόμα και για μήνα.

 

Νοσηλείες και κρούσματα: Ανέβηκε επικίνδυνα ο αριθμός ενώ δεν μειώνονται οι αμετάπειστοι ανεμβολίαστοι

Στο μεταξύ, και ενώ τα κρούσματα στην περιοχή είναι τριψήφια σε καθημερινή βάση, οι νοσηλείες έφτασαν στο κόκκινο.
Χθες είχαμε 80 ασθενείς στην κλινική του κορονοϊού στο ΠΓΝΠ και 6 στη ΜΕΘ. Επίσης, 3 περιστατικά στην παιδιατρική.
Στον «Αγιο Ανδρέα», οι ασθενείς στη ΜΕΘ ήταν 3 και στην κλινική 41.

Συνολικά μιλάμε για 133 ασθενείς. Η πίεση προβληματίζει ιδιαιτέρως τις Αρχές, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια οι επεκτάσεις των κλινών κόβιντ να αγνοήσουν τη λοιπή ζωή των νοσοκομείων που πρέπει να καλύψουν και άλλες παθήσεις και νοσήματα, πέραν του κορονοϊού.
Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά η πληροφορία αυτή δεν πτοεί τους αρνητές, μεγάλο μέρος των οποίων δεν τα πιστεύει αυτά ή πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι σοβαρότερος κίνδυνος από τον κόβιντ.

Η διασπορά είναι μεγάλη και προφανώς σχετίζεται με τις διακοπές και τη θερινή χαλαρότητα. Προς το παρόν κανείς δεν μιλάει για εντοπισμένα μέτρα στην Αχαΐα αλλά κάθε μέρα πάμε πιο κοντά σε τέτοιες αποφάσεις.

Χθες τα κρούσματα στην περιοχή ήταν 91. Υψηλός αριθμός για Κυριακή. Αναμένεται σήμερα να πάμε σε τριψήφιο ξανά.
Η Αιτωλοακαρνανία είναι σχετικά χαμηλά (21) και η Ηλεία ψηλότερα (33). Οι θάνατοι ήταν 37 σε όλη τη χώρα και οι διασωληνωμένοι 334.

Χθες οι αντεμβολιαστές έκαναν μια ακόμα συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.