Jerusalem Post: Σπουδαστής βρέθηκε για τρίτη φορά θετικός στον κορονοϊό

Ένας σπουδαστής θρησκευτικής σχολής (Yeshiva) στα βόρεια του Ισραήλ μολύνθηκε για τρίτη φορά από κορονοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post. Μάλιστα όπως αναφέρει το ισραηλινό ΜΜΕ, η περίπτωση του πιθανώς να καταδεικνύει την ανάγκη για εμβολιασμό κάθε έξι μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη φορά που διαγνώστηκε θετικός ύστερα από την διενέργεια μοριακού τεστ, ήταν πέρσι κατά τη διάρκεια της γιορτής του Rosh Hashanah (της ισραηλινής πρωτοχρονιάς που λαμβάνει τόπο τον Σεπτέμβριο). Τότε ο σπουδαστής δεν παρουσίασε συμπτώματα της νόσου.

Η επόμενη θετική διάγνωση του νεαρού ήρθε πάλι μέσω τεστ και χρονικά συνέπεσε με την γιορτή του Hanukkah (στα μέσα του Δεκεμβρίου). Τότε παρουσίασε συμπτώματα της νόσου. Τώρα παρουσίασε εκ νέου συμπτώματα και το τεστ του βγήκε πάλι θετικό.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, καθώς την πρώτη φορά ήταν ασυμπτωματικός υπάρχει μια πιθανότητα το μοριακό τεστ (PCR) που του έγινε να ήταν ψευδώς θετικό (false positive).

Όμως καθώς εκείνη την περίοδο αρκετοί συμμαθητές του στη σχολή, οι οποίοι παρουσίασαν συμπτώματα βρέθηκαν θετικοί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τεστ να μην ήταν ψευδώς θετικό και όντως ο σπουδαστής να μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Αν ισχύει ότι το πρώτο τεστ έδειξε ορθώς θετικό, τότε βρισκόμαστε σε μια μοναδική τριπλή μόλυνση από κορονοϊό, η οποία καταδεικνύει την ανάγκη εμβολιασμού ανά εξάμηνο, καθώς τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και είναι πιθανές οι πολλαπλές μολύνσεις από τον ιό, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα (σ.σ. το ρεπορτάζ δεν αναφέρει αν ο σπουδαστής της θρησκευτικής σχολής είχε εμβολιαστεί).