«Το Φεστιβάλ στις γειτονιές»- Επιστρέφει σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας και αύριο στην πλατεία Ανθούπολης

Η ενότητα «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», συνεχίζεται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι αναπτύσσουν αξιόλογη δράση στις γειτονιές της πόλης.

Το «Μαύρο Θέατρο Πάτρας» θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου Σκιών «Ο

καραγκιόζης και ο καπετάν Κίσσας», στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα στις 9.30 το βράδυ. Το πρόγραμμα συνεχίζεται στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το βράδυ, με το μουσικό σχήμα «ΡΕΠΛΙΚΑ» σε «Ήχους της Μεσογείου». Μέλη του σχήματος είναι οι Ανδρέας Γκολφινόπουλος στα μπουζούκι, ούτι, μπάσο και τραγούδι, τον Άκη Μποτζόλη στο τραγούδι και την κιθάρα, τον Σταύρο Ξιούρα στα κλαρίνο, σαξόφωνο και πιάνο, τον Γιώργο Μπαράκο στα κρουστά και την Διονυσία Ντρουβάρη στο τραγούδι. Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μικρασιάτικα» του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.

Το Σάββατο 28 Αυγούστου στην Πλατεία Ανθούπολης και ώρα 9.30 το βράδυ, θα

εμφανιστεί το συγκρότημα του Νίκου Βγενόπουλου με ήχους από το παραδοσιακό δημοτικό και νησιώτικο τραγούδι, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ανθούπολης.

 

«ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2021»: ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμός Πατρών και Περιχώρων, με κεντρικό σύνθημα: «Δύναμή μας η Αλληλεγγύη και η Πάλη των Λαών!», προχωρά στην διοργάνωση του διήμερου των εκδηλώσεων «Μικρασιάτικα», σήμερα και αύριο στην πλατεία των Προσφυγικών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέσα προστασίας κατά της πανδημίας. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες στα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής και σε όλα τα θύματα των πολέμων. Οι πόλεμοί τους είναι γέννημα και θρέμμα της ιμπεριαλιστικής παραφροσύνης!

Επίσης είναι αφιερωμένες στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών, τις δυνάμεις εκείνες που προχωρούν τον κόσμο μπροστά, που είναι ικανές να καταργήσουν τις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους, γενούν τον θάνατο, την προσφυγιά, την πείνα και πνίγουν τα παιδικά γέλια στα δάκρυα. Είναι αφιερωμένες στον λαό και την εργατική τάξη του τόπου μας, που πρόσφατα υπέστη τις καταστροφικές επιπτώσεις της λαίλαπας των πυρκαγιών που ακόμη και τώρα (που γράφονται αυτές οι

γραμμές) συνεχίζουν την καταστροφική τους επέλαση. Οι φλόγες της καταστροφής θέριεψαν και έγιναν πύρινοι καταρράκτες εξαιτίας της έλλειψης σχεδιασμού,

πρόληψης και μέσων, στο διάβα τους κατασπάραξαν τα πάντα, τόσο τον φυσικό πλούτο, όσο και τον λαϊκό μόχθο.

Μέσα από την καταστροφή και τη κρατική απραγία αποδείχτηκε για άλλη μια φόρα πώς η αλληλεγγύη και η πάλη του λαού και των εργαζομένων είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να σώσουν το παρόν και να εξασφαλίσουν το μέλλον, και όχι οι έμποροι του φυσικού πλούτου και οι εκμεταλλευτές του μόχθου!

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, το χορευτικό του Παμμικρασιατικού θα περάσει μέσα από τις γειτονιές («τετράγωνα») και θα χορέψει σε κάθε ένα από αυτά! Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • Χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.
  • Χορούς από το «Παραδοσιακό Χορευτικό» συγκρότημα του Παμμικρασιατικού (Χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Αναγνώστου).
  • Χορούς από το «Λαϊκό Χορευτικό» συγκρότημα (Χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Χαχόπουλος).

-Μουσικό συγκρότημα, «Απηλιώτικη Πνοή».