Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χ. Μπονάνου με τον Έλληνα πρέσβη στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη Δ. Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη στην Βοσνία- Ερζεγοβίνη Δημήτριο Παπανδρέου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας  Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο κ. Παπανδρέου, πρεσβευτής επίσημα της χώρας μας στο πολύπαθο Σεράγεβο στην ανεπίσημη συνάντησή του με τον κ. Μπονάνο, ζήτησε να μεταφέρει στον Περιφερειάρχη Φαρμάκη τις ευχές του για επιτυχία στο σπουδαίο έργο που επιτελεί  Περιφέρειά.

Η συζήτηση περιστράφηκε στη δυνατότητα να στηρίξει το μέρος καταγωγής του, δηλαδή την  Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η πρεσβεία για την στήριξη του ελληνικού στοιχείου αλλά και στην προβολή της Περιφέρειάς  μας στους κατοίκους της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν διάφορες δράσεις, ώστε να πιστοποιηθεί η θέληση των κατοίκων των δύο περιοχών για ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας καθώς επίσης και η ενίσχυση του πολυδύναμου κέντρου πολιτισμού στην Μπάνια Λούκα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Μπονάνος δήλωσε κατά την συνάντηση:

«Ένας προσωπικός φίλος και ένας σημαντικός Έλληνας με επισκέφτηκε ανεπίσημα και αποτελεί τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας που ένας τέτοιος άνθρωπος αντιπροσωπεύει την πατρίδα μας σε μια δύσκολη συγκυρία , που είναι απαραίτητο να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Η προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου είναι βέβαιο ότι συμβάλει τα μέγιστα για την διατήρηση του ελληνικού στοιχείου αλλά και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας. Είναι δεδομένη η βούληση του περιφερειάρχη Κ. Νεκτάριου Φαρμάκη να έχουμε συνεχή παρουσία και εξωστρεφή δράση σε χώρες που έχουμε προνομιακή σχέση».