Eρώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη λειτουργία της Γ´ Δ.Ο.Υ. Πατρών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά τη συνέχιση λειτουργίας της Γ΄ Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία που αναπαράγεται από την πλειοψηφία των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας της  Γ΄ Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Πάτρας.  

Το συγκεκριμένο ζήτημα, έρχεται στην επικαιρότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανησυχία στην τοπική κοινωνία. 

Η λειτουργία μιας και μόνο οικονομικής εφορίας στην Πάτρα, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γ΄ ΔΟΥ, καλύπτει τις ανάγκες 200.000 φορολογούμενων σε ετήσια βάση και διεκπεραιώνει 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. 

Επιπρόσθετα, καλύπτει συμπληρωματικά τις ανάγκες των Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. 

Συνεπώς, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με τη λειτουργία μιας Δ.Ο.Υ. στην Πάτρα, θα είναι περισσότερα από αυτά που θα επιλυθούν”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για: α) τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Γ΄ Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Πάτρας και β) τη διατήρηση των σημερινών οργανικών θέσεων του προσωπικού της._

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

📍 [Αριθμός Πρωτοκόλλου:  8608 / 27.8.2021]