Τρόμος στην Καμπούλ: 2 εκρήξεις- Φόβοι για νέες επιθέσεις – Δεκάδες νεκροί – Εκατοντάδες τραυματίες

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν – 31η Αυγούστου – ως αποτέλεσμα των σημερινών πολύνεκρων εκρήξεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε στο Reuters καλά ενημερωμένη πηγή για την κατάσταση.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των Ταλιμπάν, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις, μια εκ των οποίων φέρεται να εξαπολύθηκε από βομβιστή-καμικάζι. Ένα νοσοκομείο που διοικεί μια ιταλική μκο ανέφερε ότι έχει δεχθεί τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στους τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι του αεροδρομίου της Καμπούλ ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα, συμπληρώνοντας ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μία ακόμη έκρηξη στο ξενοδοχείο Μπάρον ή κοντά σε αυτό, στην πύλη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων Αμερικανών και αμάχων», έγραψε ο Κίρμπι σε ανάρτηση στο Twitter.

Από την έκρηξη πλησίον του αεροδρομίου της Καμπούλ δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπάρχουν μεταξύ των θυμάτων ούτε Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος.

Προσοχή σκληρές εικόνες!

https://twitter.com/suryanandannet/status/1430897803685859339

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν πριν από λίγο φόβους για περαιτέρω επιθέσεις στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

New York Times: Πάνω από 40 νεκροί – σχεδόν 120 τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Σε πάνω από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 120 οι τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα»

Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση εκκένωσης παρά την βάρβαρη επίθεση δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα» η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για να εξετάσει την κατάσταση στην Καμπούλ, μετά την έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της πόλης.

«Οι Βρετανοί θα συνεχίσουν την επιχείρηση μέχρι τελευταία στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ