Έγκλημα στη Μεσαρά: Από την πίσω πόρτα στο δικαστήριο ο 27χρονος Ρουμάνος – Ξέσπασαν η μάνα και η χήρα του 39χρονου

Δείτε βίντεο με τις φωνές της μάνας και της χήρας του θύματος – Υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο από την πίσω πόρτα και με πολύ διακριτικές κινήσεις

Νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 27χρονος Ρουμάνος, που το βράδυ της Δευτέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο, έξω από το σπίτι του στο Πετροκεφάλι.

Υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια, οι αστυνομικοί οδήγησαν λίγο μετά τις 12 στα δικαστήρια τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του 39χρονου, από την πίσω πόρτα και με πολύ διακριτικές κινήσεις, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός από τους λίγους συγγενείς του θύματος που ήδη βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

Μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση τόσο η μητέρα όσο και η χήρα του 39χρονου άρχισαν να φωνάζουν «φονιά», «σκύλε», ενώ πάνω στην οργή τους άρχισαν να καταριούνται το κράτος, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

DIKASTHRIA-MANA
DIKASTHRIA-MANA-KAI-SYZYGOS

Υπενθυμίζεται ότι στον καθ΄ομολογίαν δράστη της δολοφονίας ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, καθώς είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να στρέψει τις υποψίες των αρχών σε επιχειρηματία της Μεσαράς, ενώ στον 30χρονο Ρουμάνο ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Ο 27χρονος Ρουμάνος ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι το θύμα του χρωστούσε χρήματα, ενώ άφησε αιχμές και για σωματική κακοποίηση.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή τα λεγόμενα του καθώς αρχικά είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών αναφορικά με την ταυτότητα του δολοφόνου. Ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά το φονικό κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης της επίθεσης τον πυροβόλησε δύο φορές χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον 39χρονο τον οποίο και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Μάλιστα έστρεψε τις έρευνες σε συγκεκριμένο επιχειρηματία της περιοχής με τον οποίο ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε οικονομικές διαφορές.

Σε κατάσταση σοκ η οκτάχρονη κόρη του 39χρονου

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το οκτάχρονο κοριτσάκι μπροστά στα μάτια του οποίου, ο 39χρονος πατέρας της έπεφτε αιμόφυρτος από τα πυρά του δράστη.Είδε τον πατέρα της να σωριάζεται στο πάτωμα και να κείτεται νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος. Κανείς από την οικογένεια δεν την έχει ρωτήσει το παραμικρό για το μοιραίο εκείνο βράδυ δίνοντας το χρόνο να συνέλθει.

Όπως τόνισε η μητέρα της και σύζυγος του θύματος, αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο με τη βοήθεια των ειδικών.Το παιδί δέχεται ήδη τη βοήθεια ψυχολόγου για να μπορέσει να καταφέρει να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη.

Πηγή: Cretapost – Creta24