Δευτερολογία- Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για το mansplaining σε βάρος μου

«Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από τη τεκμηριωμένη κριτική που του άσκησα και προσπάθησε να πει πως εγώ, ως γυναίκα, δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργούν τα εναέρια μέσα κι εκείνος, ως άνδρας, θα πρέπει να μου εξηγήσει. Χάνει, όταν στριμώχνεται, την αστική του ευγένεια», υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στη δευτερολογία της, εμφανώς θιγμένη από μια αναφορά εις βάρος της από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του. «Αυτό λέγεται mansplaining και θα πρέπει το συντομότερο να ζητήσει συγγνώμη», πρόσθεσε ενοχλημένη η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως συνιστά ατόπημα η αποφυγή του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε στην ομιλία της, για τα πόσα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και πώς κατανεμήθηκαν στη πυρκαγιά της Β. Εύβοιας. «Δεν απάντησε γιατί ξέρει ποιος έχει την ευθύνη και έδωσε τις εντολές», ανέφερε.

Ανταπαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε, ότι η συγγνώμη του πρωθυπουργού ήταν προσχηματική και περίμενε αυτοκριτική, ενώ επανέλαβε τις επικρίσεις για συγκεντρωτισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεννηματά αντέδρασε έντονα στις αιχμές ότι δεν έχει ορίσει εκπροσώπους το ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή για την επεξεργασία νόμου για τη κλιματική αλλαγή, που έχει αποφασιστεί από τον Μάιο. Υπενθύμισε ότι ήταν πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, ενώ κάνοντας αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι με δικές τους πρωτοβουλίες ξεκίνησαν πολιτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις οποίες η ΝΔ διαφωνούσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ