Πάτρα: Με εξώδικα στις διοικήσεις απαντούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Με εξώδικα προς τις διοικήσεις απαντούν πάρα πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις νοσηλευτικές μονάδες της Αχαϊας, αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  υγειονομικοί και εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει και αποστέλλουν εξώδικα στις διοικήσεις, καθώς δεν αποδέχονται τη διαδικασία της καταγραφής τους από προϊσταμένους τμημάτων αν έχουν προχωρήσει ή όχι σε εμβολιασμό. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται γιατί έχει απαγορευτεί η χρήση άδειας από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης για αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων.

Μερικοί εργαζόμενοι μάλιστα, που είναι κοντά στην συνταξιοδότηση, προτιμούν να φύγουν τώρα από την εργασία τους, προκαλώντας ένα ακόμη πρόβλημα στην εύρυθμη λετουργία των νοσηλευτικών μονάδων.

Οπως η περίπτωση  με εργαζόμενο σε νοσοκομείο της Πάτρας που αποφάσισε να κάνει χρήση άδειας από την ερχόμενη εβδομάδα, καταθέτοντας παράλληλα και την αίτηση της συνταξιοδότησης , ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει την εργασία του μέχρι τέλος του χρόνου.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωϊ στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” έχει προγραμματιστεί από το σωματείο εργαζομένων συγκέντρωση προϊσταμένων και υπευθύνων τμημάτων. Στόχος είναι να τους ζητηθεί να μην λαμβάνουν στοιχεία για το εάν ένας εργαζόμενος είναι ανεμβολίαστος, χωρίς την συναίνεσή του.

Εξάλλου, θυμίζουμε πως μεθαύριο Πέμτπη 26 Αυγούστου έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕΔΗΝ πανελλαδική στάση εργασίας.

Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από την 6η ΥΠΕ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών