Πάτρα: Ανοίγει και τρίτη κλινική Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Και τρίτη κλινική Covid-19 ανοίγει στο ΠΓΝΠ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το συντονιστικό όργανο του νοσοκομείου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των κλινικών και τμημάτων που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της νόσου.

 

ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Η κατάσταση με τους ασθενείς covid γίνεται πλέον ανησυχητική όπως έγραφε από χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Χθες στο ΠΓΝΠ οι νοσηλείες ανήλθαν σε 42, ενώ τα παιδιά που ασθενούν αυξήθηκαν σε 3 και οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ παρέμεναν 6.
Παρόμοια εικόνα και στον «Αγ. Ανδρέα» όπου οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 31 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ εξακολουθούσαν να είναι 6.

 

ΕΛΕΓΧΟΙ RAPID TEST
Στο μεταξύ, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους πολίτες της Αχαΐας, όπου η εικόνα είναι ανησυχητική. Στο Επιμελητήριο σε 533 τεστ που έγιναν χθες βρέθηκαν 22 θετικά, στην πλατεία Βουδ σε 266 τεστ βρέθηκαν 10 θετικά και στο Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα σε 50 τεστ βρέθηκε 1 θετικό.

Για σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30).
Προσπάθεια των συνεργαζόμενων φορέων είναι η έγκαιρη ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.