Θετική εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ανακάμπτει από την bear market της περασμένης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,37% καθώς η μετοχή της Tencent καταγράφει άνοδο σχεδόν 3%. Οι βαριές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα έφεραν τον Hang Seng πάνω από 20% χαμηλότερα από το υψηλό του στα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς η κανονιστική αβεβαιότητα “θόλωσε” τις προοπτικές για τις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component κερδίζουν 1,49% και 1,92% αντίστοιχα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 πρόσθεσε 1,78% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,39%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημειώνει άνοδο 0,97%.

Στα επιχειρηματικά νέα, κατά 34% εκτινάχθηκε η μετοχή της china telecom στο ντεμπούτο της στη Σαγκάη την Παρασκευή, αψηφώντας την bearish αγορά, μετά από την άντληση 7,3 δισ. δολαρίων στην μεγαλύτερη ΙΡΟ παγκοσμίως αυτό το έτος.

Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία είναι στη “μαύρη λίστα” της αμερικανικής κυβέρνησης εξαιτίας των φερόμενων δεσμών της με τον κινεζικό στρατό, άνοιξε 5,7% υψηλότερα και σημείωσε άνοδο μέχρι και το limit up του 44%, προτού υποχωρήσει σε πιο μικρά ποσοστά ανόδου.

Η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση στα 6,11 γουάν, υψηλότερα από την αρχική τιμή των 4,53 γουάν, σε μια άνοδο που φάνηκε “περίεργη” σε μια εξασθενημένη αγορά, και καθώς ο δείκτης υποχώρησε σχεδόν 2%.

“Όταν είναι δύσκολο να βγάλεις λεφτά αλλού, η προσφάτως εισηγμένη China Telecom εύκολα γίνεται στόχος κερδοσκόπων, τονίζει αναλυτής της Soochow Securities.