Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

” ‘Eφυγε” σε ηλικία 65 ετών o ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος , όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Το θλιβερό νέο ότι πέθανε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Ο ηθοποιός είχε υποδυθεί ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες στον κινηματογράφο, ενώ είχε παίξει και στο θέατρο. Μεταξύ άλλων είχε εμφανιστεί στο «Πενήντα-Πενήντα» και στα «Μυστικά της Εδέμ»

Παράλληλα, είχε δανείσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων. Μεταξύ άλλων ήταν η «φωνή» του Μάμρα στους Θάντερκατς (ThunderCats) και του Όπτιμους Πράιμ στους Τρανσφόρμερς -δύο από τα καρτούν που κυριάρχησαν στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’90.

Ποιος ήταν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου, από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία.

Ο ηθοποιός υπηρέτησε το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα και πολλά άλλα μεγάλα θεατρικά σχήματα.