Αχαΐα: Περίπου 1000 γιατροί και νοσηλευτές επιµένουν στην άρνηση του εµβολίου – Καρβέλης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος

Αποφασισμένοι να μην υπακούσουν και να εμβολιαστούν είναι πάρα πολλοί εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαϊας, ενώ υπάρχουν και αρκετοί γιατροί που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Χθες πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρίου συνάντηση όσων αντιδρούν στο μέτρο.

Μάλιστα δήλωσαν αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν, θεωρώντας την υποχρεωτικότητα, παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών, παρότι θα κινδυνεύσουν με αναστολή της εργασίας τους εάν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχουν προχωρήσει έστω και στην πρωτη δόση εμβολίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις συνδικαλιστών του χώρου “αγγίζουν” τα 1.000 περίπου τα άτομα που μέχρι σήμερα αρνούνται να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα οι “αρνητές” είναι περίπου:

Νοσοκομείο Ρίου: 300

“Αγ. Ανδρέας”: 250

Αίγιο: 50

Καραμανδάνειο: 30

Κέντρα Υγείας: 30

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο κλίμα έχει δημιουργηθεί και στο νομό Ηλείας, όπου υπολογίζεται πως πάνω από 200 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηριστικά, στο νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι περίπου 50 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ και στο Κέντρο ΑΜΕΑ Λεχαινών η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει προγραμματίσει εμβολιασμό.

“Θα αποκλείσουμε τις διοικήσεις”

Μιλώντας στο tempo24 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Κώστας Πετρόπουλος σημείωσε πως με κάθε μέσο θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, υποστήριξε πάντως οτι προέχει η αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Σε ερώτηση  για το πως θα στηριχθούν οι “αρνητές” εργαζόμενοι μας δήλωσε πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις των γραφείων των διοικήσεων των νοσολευτηρίων.

Παράλληλα στις 26 Αυγούστου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα σωματεία εργαζομένων έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

“Θα εφαρμόσουμε το νόμο”

“Οσοι δεν πραγματοποιήσουν έστω και μια δόση εμβολίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν ως συνέπεια την αναστολή της εργασίας τους”, δήλωσε στο tempo24 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Υπογραμμίζοντας πως θα εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς καμιά εξαίρεση.