Αχαΐα: Τριπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού τις τρεις τελευταίες εβδομάδες

Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται ξανά η Αχαΐα, με τα νούμερα των ενεργών κρουσμάτων να έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία. Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα τα ενεργά κρούσματα έφτασαν την περασμένη εβδομάδα τα 998, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Πάτρα, στην οποία έφτασαν τα 602 από 422.
Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο Αίγιο, όπου τα ενεργά κρούσματα εκτοξεύθηκαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες από 111 σε 334, ενώ η Δυτική Αχαΐα μετράει 33 ενεργά κρούσματα, τα Καλάβρυτα 15 και ο Ερύμανθος 14.
Οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη για επιτάχυνση το συντομότερο δυνατόν του εμβολιασμού και για διαγνωστική εξέταση των εκδρομέων του Αυγούστου, μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές.

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ
Η κατάσταση είναι ανησυχητική και στα νοσοκομεία. «Νοσηλεύουμε εδώ και τρεις μέρες μια έγκυο 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο, η οποία δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, είναι έτοιμη για καισαρική και πιθανότητα να διασωληνωθεί. Κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια χθες με μία μάσκα και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Εφτασε χθες σε οριακό σημείο και κάναμε μια τελευταία προσπάθεια», είπε ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Διονύσιος Παπαλεξάτος. «Πρέπει να κάνει άμεσα καισαρική, το παιδί πρέπει να μπει σε θερμοκοιτίδα άμεσα επειδή είναι πρόωρο» είπε.
Ο διευθυντής είπε ότι η κατάσταση στην κλινική COVID είναι οριακή και πρόκειται να ανοίξει και άλλη κλινική. «Εχουμε 22 κρεβάτια και 21 αρρώστους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλεξάτος.

Στο νοσοκομείο του Ρίου, σε σοβαρή κατάσταση, συνεχίζει να νοσηλεύεται και ένας 19χρονος που είχε νοσήσει από κορονοϊό και εκδήλωσε πνευμονική εμβολή. Ο 19χρονος είχε ήπια συμπτώματα και βρισκόταν σε καραντίνα. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, εμφάνισε, ωστόσο, πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται, χωρίς όμως να έχει διασωληνωθεί μέχρι στιγμής. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει εμβολιαστεί.
Επιπλέον, στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται και ένα παιδί, χωρίς η κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Συγκεκριμένα, στην Πάτρα εντοπίστηκαν 117 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ διπλασιάστηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία. Στις αρχές του μήνα οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν σε 25, ενώ τώρα σε 51.

 

Σωτήρης Παπανδρέου