Αχαΐα: Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών με covid στα νοσοκομεία

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Αχαΐα προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις υγειονομικές Αρχές καθώς σταδιακά αναμένεται η επιστροφή και των πρώτων αδειούχων, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται και οι νοσηλείες ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

57 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Την ίδια ώρα, αύξηση σημείωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 25 ασθενείς στην κλινική και τρεις στη ΜΕΘ Covid19, ενώ στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 22 άτομα στην κλινική, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και 16 στη ΜΕΘ κορωνοϊού.
339 ΤΕΣΤ, ΔΕΚΑ ΘΕΤΙΚΑ
Τέλος, χθες διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 339 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και βρέθηκαν δέκα θετικά δείγματα, ενώ σήμερα θα γίνουν τεστ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας (08:30 έως 20:30) και σε μετανάστες στα Βραχνέικα, πλησίον του Αγίου Βασιλείου (09:30 έως 14:30).
Οι δειγματοληψίες συμβάλλουν στον εντοπισμό των μη συμπτωματικών κρουσμάτων και διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με Rapid Test.