Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έφτασαν στην Καμπούλ- Εισέρχονται στην πόλη

Οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται από όλες τις πλευρές στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, κατέλαβαν την πόλη στρατηγικής σημασίας Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απομακρύνουν διπλωμάτες από την πρεσβεία τους στην Καμπούλ.

«Έχουμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που φεύγει τώρα καθώς μιλάμε, η πλειονότητα του προσωπικού είναι έτοιμη να φύγει… η πρεσβεία εξακολουθεί να λειτουργεί», δήλωσε ένας αξιωματούχους στο Reuters.

Σύμφωνα με το σημερινό της φύλλο η Sunday Telegraph, ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Αφγανιστάν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα εντός της ημέρας.
Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες μέλη του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου μετέβησαν στη χώρα για εγγυηθούν την ασφάλεια της απομάκρυνσης των βρετανών διπλωματών, δημοσίων λειτουργών και πολιτών.

Παράλληλα, και οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας ετοιμάζονται για αποστολή εκκένωσης Γερμανών διπλωματών και πολιτών, καθώς και Αφγανών συνεργατών και υπαλλήλων από τη χώρα υπό αυστηρή φρούρηση, όπως ενημέρωσαν στρατιωτικές πηγές το Γερμανικό Πρακτορείο .
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ