Ιωάννινα: Σπείρα εισήγαγε ηρωίνη και κάνναβη από την Αλβανία

Οι ποσότητες που έχουν κατασχεθεί κατά καιρούς στην κατοχή των μελών της υπολογίζεται ότι θα τους απέφεραν πάνω από 300.000 ευρώ

Από τις αρχές του έτους και τουλάχιστον ως τα μέσα Μαΐου δρούσε μια εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και ηρωίνης από την Αλβανία και την διακίνησή τους στην χώρα και εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ως τώρα, ταυτοποιήθηκαν οκτώ μέλη της, τρία από τα οποία είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, καθώς είχαν συλληφθεί πρόσφατα. Οι ποσότητες που έχουν κατασχεθεί κατά καιρούς στην κατοχή των μελών της υπολογίζεται ότι θα τους απέφεραν πάνω από 300.000 ευρώ. Αρχηγός της σπείρας ήταν ένας Αλβανός ο οποίος εξασφάλιζε τα ναρκωτικά στην πατρίδα του και συντόνιζε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Στον βασικό πυρήνα της περιλαμβάνονται άλλοι πέντε αλλοδαποί που αναλάμβαναν τη μεταφορά και εισαγωγή των φορτίων στην ελληνική επικράτεια, την αποθήκευσή τους σε «καβάντζες» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και την προώθησή τους με οχήματα στον τελικό τους προορισμό. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν ένας Αλβανός και μια Ελληνίδα με περιφερειακό και υποστηρικτικό ρόλο. Οι επικοινωνίες τους γίνονταν με κινητά «φαντάσματα για να μην εντοπίζονται.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι μέλος της οργάνωσης ήταν ένας Έλληνας που συνελήφθη στις 18 Μαρτίου, όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και βρήκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 100 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 750 γραμμαρίων, 32 ναρκωτικά χάπια και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Speira-narkwtika-Iwannina

Άλλο ένα μέλος της οργάνωσης συνελήφθη στις 24 Μαρτίου, όταν στο εσωτερικό του Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε βρέθηκαν 16 πακέτα με ηρωίνη συνολικού βάρους οκτώ κιλών και 13 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 13 κιλών και 950 γραμμαρίων, ενώ κατηγορείται και ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε.

Τέλος, στις 3 Απριλίου συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης όταν πήγαν με αυτοκίνητο σε δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων για να παραλάβουν δύο σάκους που περιείχαν 21 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 25 κιλών και 850 γραμμαρίων, που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τους αστυνομικούς. Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και 6.400 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, περιλαμβάνει κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, απόκρυψη, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.