Trading σε στενό εύρος για το Χρηματιστήριο

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Επιλεκτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, όπως άλλωστε αναμενόταν λόγω της εποχικότητας, με τα πρόσημα να είναι μοιρασμένα και τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε πολύ στενό εύρος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,05% στις 894,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 17,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.144,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,36% στις 551,37 μονάδες.

Trading σε στενό εύρος για το Χρηματιστήριο

Στην καρδιά του Αυγούστου

Είναι σαφές ότι η αγορά δεν περιμένει από την 13η Αυγούστου να διαγνώσει τις προθέσεις των μεγάλων χαρτοφυλακίων. Οι κινήσεις άλλωστε παραδοσιακά έχουν περισσότερο το διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά είναι μέρος μιας ευρύτερης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι μετά το comeback του τελευταίου μήνα, αν και ο Γενικός Δείκτης υπολείπεται της εικόνας πολλών δεικτοβαρών τίτλων, εντούτοις δεν μπορεί να δοκιμάσει με αξιώσεις τα επίπεδα των 900 μονάδων εάν πρώτα δεν ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς και δεν λάβει βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να παλινδρομεί μεταξύ 885 και 900 μονάδων και τραπεζικός δείκτης μεταξύ 540 και 575 μονάδων, όπου και βρίσκονται αντίστοιχα οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις τους.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο θα βρίσκονται τίτλοι που έχουν εξελίξεις, όπως αυτή του Ελλάκτωρ, καθώς σήμερα εισήλθαν προς διαπραγμάτευση οι 133,92 εκατ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίων των 120,5 εκατ. Αν και η τιμή του Ελλάκτωρ είναι υψηλότερα της τιμής της αύξησης (0,90 ευρώ), η μετοχή σημειώνει ισχυρά κέρδη της τάξεως του 7,42%.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, εκτός του Ελλάκτωρ, η Aegean σημειώνει άνοδο 7,49%, με τις Σαράντης, Λάμδα, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Jumboκαι ΔΕΗ να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, οι Motor Oil, Titan, Πειραιώς, ΟΤΕ, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΕΧΑΕ, Eurobank και Coca Cola βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες ανώτερες του 1%.