Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διάδοχο του Θρόνου του ‘Αμπου Ντάμπι Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Διάδοχο του Θρόνου του ‘Αμπου Ντάμπι, τις θερμές ευχαριστίες του για την αρωγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα ΗΑΕ έχουν στείλει στην Ελλάδα ελικόπτερο πυρόσβεσης και εξοπλισμό, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Διάδοχος του ‘Αμπου Ντάμπι εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, αλλά και ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας.

Τέλος, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο -όπως επισήμαναν- αντικατοπτρίζεται και στην άμεση επικοινωνία και συνδρομή των ΗΑΕ στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Τόνισαν επίσης τη βούλησή τους για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε στον Διάδοχο του ‘Αμπου Ντάμπι πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ