(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Πανηγυρική θεία λειτουργία και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον ανακαινισμένο ναό Αγίου Γεωργίου

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, κτισμένος σε ρυθμό Βασιλικής ,σύμφωνα με μαρτυρίες περί το 1850, υπήρξε στο πέρασμα των χρόνων σημαντικός πυλώνας της λαϊκής, πολιτιστικής και θρησκευτικής παράδοσης του χωρίου μας .
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν τόσο τον εξωτερικό και περιβάλλοντα χώρο, όσο και το εσωτερικό του Ναού.
Εξωτερικά έγιναν τοιχία αντιστήριξης ,πλακόστρωτο περίγυρο προαύλιο με μάνδρα 70 cm περιμετρικά ,απόξεση των σαθρών και μη σοβάδων και αρμολόγηση της τοιχοποιίας , πέτρινη βρύση , πέτρινο καμπαναριό 3 μέτρων περίπου και θα αντικατασταθούν τα κουφώματα του Ιερού Ναού.
Όσο αφορά το εσωτερικό ,ο σύλλογος μας , έχει έρθει σε συμφωνία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωρίου μας, ώστε ταυτόχρονα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του Ιερού Ναού η οποία ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του .
Ήδη συγχωριανοί και φίλοι του συλλόγου έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, εκπληρώνοντας οικογενειακές ή προσωπικές επιθυμίες να συνδράμουν σε αυτό.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει κάποια αγιογραφία , δεν έχει παρά να έρθει σε επαφή με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωρίου μας (Γιάννης Παπακωνσταντόπουλος & Βασίλης Κανελλόπουλος) το οποίο και θα διαχειριστεί την αγιογράφηση του Ιερού Ναού.
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιφωνιωτών ,πολύ σύντομα ,μέσα σε αντίξοες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες ,ολοκληρώνεται ένα από τα έργα που είχαμε προγραμματισμένο.
Για αυτό τον λόγο θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας βοηθούν και θα μας βοηθήσουν για την ολοκλήρωση του
Το ΔΣ του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιφωνιωτών

ΦΩΤΟ