(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Περιοδεία σε περιοχές της Ωλενίας από το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προβλήματα κατοίκων και αγροτοκτηνοτρόφων

Περιοδεία σε περιοχές της Ωλενίας πραγματοποίησε (Τρίτη 10/8) το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών Δυτικής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με την βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, τον πρώην δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο μαζί με μέλη της ΝΕ και της ΟΜ Δυτικής Αχαΐας.

 

Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους του Άνω Αλισσού, των Λουσικών και του Μαζαρακίου, καταγράφοντας τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

 

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στις οικονομικές πληγές, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, κυρίως σε καταστήματα, στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τις τιμές των προϊόντων τους να είναι εξευτελιστικές και από την άλλη τα κόστη για την καλλιέργεια να έχουν αυξηθεί. Βραχνά αποτελεί και το πρόβλημα με την ελλιπή υδροδότηση, που δυσκολεύει το πότισμα των χωραφιών τους.

 

Οι κτηνοτρόφοι τόνισαν ότι οι ζωοτροφές έχουν αυξηθεί πάνω από 20%, ενώ υπάρχει έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στις κτηνοτροφικές μονάδες.

 

Επίσης, οι κάτοικοι των περιοχών της Ωλενίας ανέφεραν ότι μετά την άρση του lockdown δεν επανήλθαν τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Για παράδειγμα, στο Μαζαράκι από 3 δρομολόγια, που υπήρχαν καθημερινά προς Πάτρα, τώρα υπάρχουν δυο όλη την εβδομάδα.

 

Το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αχαΐας, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές, ενώ προγραμματίζονται και θεματικές εκδηλώσεις, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού.

 

Συντονιστικό ΟΜ Δυτικής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία