ΑΧΑΪΑ: Επέστρεψε η ανησυχία για τα κρούσματα – «Η κατάσταση δυσκολεύει πάρα πολύ» λένε οι Αρχές – Τί δείχνουν λύματα, τεστ και νοσηλευόμενοι

Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων που κατέγραψε χθες η Αχαΐα φτάνοντας τις 167 νέες διαγνώσεις, για την επιστημονική κοινότητα  δείχνει
πως «η κατάσταση δυσκολεύει πάρα πολύ., τα μέτρα έχουν χαλαρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. και  σπάνια βλέπουμε πλέον μάσκα κι αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού».

Σύμφωνα με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια η  μεταδοτικότητα του ιού αυξάνεται και καταγράφεται σε πάρα πολλές περιοχές. όπως επισημαίνεται και από τον Ιατρικό  Σύλλογο Πατρών.

Την τελευταία εβδομάδα στην Πάτρα ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης, δηλαδή τα επίπεδα του ιικού φορτίου βρίσκονταν πάνω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.

> Στην κλινική κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 18 ασθενείς και δύο στη ΜΕΘ.

> Στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 23 ασθενείς, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 6 στη ΜΕΘ.

Χθες στο Επιμελητήριο έγιναν 507 ράπιντ τεστ εκ των οποίων διαγνώστηκαν 12 θετικά. Στην πλατεία Ταμπαχάνων διενεργήθηκαν 204 τεστ με 8 θετικά και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα ελήφθησαν 31 δείγματα εκ των οποίων τα 4 ήταν θετικά.
Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας ( 8:30 με 20:30) και στην πλατεία Πυροσβεστείου (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό. Παράλληλα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα – Αγίου Αλεξίου (08:00 έως 20:30).