(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Δημοτικού Κινηματογράφου

Με την προβολή της, γεμάτης μηνύματα, ταινίας «Η Πηγή των Γυναικών» του Ράντου Μιχαλεάνου στον Ψαθόπυργο ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, την Πέμπτη 5 Αυγούστου ο κύκλος προβολών του φετινού θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου.
Το φετινό καλοκαίρι 18 σημεία της Πάτρας, όπως πλατείες, προαύλια σχολείων, εγκαταλελειμμένοι αδόμητοι χώροι, σταθμοί τρένου, πάρκα, γήπεδα, μετατράπηκαν σε θερινούς κινηματογράφους, χάρις στην συντονισμένη προσπάθεια των εργαζομένων του Πολιτιστικού Οργανισμού, του Δήμου και πολιτιστικών συλλόγων γειτονιών. Από τον Ψαθόπυργο μέχρι τα Καμίνια, και από το κέντρο της Πάτρας μέχρι τη Θέα και το Γηροκομειό είχαν την ευκαιρία οι κάτοικοι της Πάτρας να παρακολουθήσουν εννέα υψηλού επιπέδου ταινίες εντελώς δωρεάν μετά από μια χρονιά που οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί.
Η αποδοχή του Δημοτικού Κινηματογράφου από τον κόσμο για μια ακόμη χρονιά ήταν συγκινητική και απέδειξε τη δίψα για την έβδομη τέχνη ειδικά σε μια πόλη που αριθμεί μόνο έναν θερινό κινηματογράφο. Αυτό συνηγορεί στην απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο Δημοτικός Κινηματογράφος να μη σταματήσει για φέτος τις προβολές του και γι’ αυτό το ραντεβού ανανεώνεται το Φθινόπωρο με νέο πρόγραμμα προβολών και χώρων που σύντομα θα ανακοινωθεί.