Χαρδαλιάς: Δύσκολη νύχτα για Εύβοια, βελτιωμένη εικόνα σε Αττική- Ο αγώνας συνεχίζεται

«Το βράδυ θα είναι δύσκολο στην Εύβοια». Αυτό ανέφερε στην ενημέρωση για την πορεία των πύρινων μετώπων στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, συνοψίζοντας πως τα μοναδικά ενεργά, πολλαπλά ωστόσο, πύρινα μέτωπο κατ’ ουσίαν βρίσκονται εκεί.

Όπως σημείωσε ο αγώνας συνεχίζεται καθώς όλοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες δίνουν μάχη για να διαφυλάξουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες

Η εικόνα στην Αττική συνεχίζει να βελτιώνεται, οι φωτιές είναι σε ύφεση.

Συνεχίζουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, τόνισε ο κος Χαρδαλιάς.

Ομάδες ενόπλων δυνάμεων και η αστυνομία θα επιτηρεί τα σημεία αυτά για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων και την επίβλεψη στο πεδίο.

Στην Εύβοια o αγώνας συνεχίζεται αμείωτος με την ίδια ένταση και αυταπάρνηση όλων των δυνάμεων μας. Το βράδυ που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, πρόσθεσε.

Παρατείνεται ως την ερχόμενη Παρασκευή 13/8  και ώρα 06:00 η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ από τις 6/8 και αφορά την απαγόρευση αφενός της μετακίνησης, διέλευσης και παραμονής σε δάση, εθνικούς δρυμούς, άλση και περιοχές Natura , κι αφετέρου των εργασιών, δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως πχ καύση εύφλεκτης ύλης ή οξυγονοκόλλησης.

Κλείνοντας, ο κος Χαρδαλιάς, συνέστησε στους πολίτες , για την ασφάλεια τους, να συμμορφώνονται  πιστά στις οδηγίες των αρχών.

Πηγή: skai.gr