Κέρδη για τα futures της Wall Street

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την κρίσιμη κυβερνητική έκθεση που θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή, για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 73 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 10,80 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 29,50 μονάδες.

Την Τετάρτη οι δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, με τον Dow Jones να χάνει 324 μονάδες και τον S&P 500 να υποχωρεί 0,5% μετά το ρεκόρ της Τρίτης. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να σημειώσει μικρά κέρδη 0,1%.

Οι επενδυτές στρέφουν σήμερα την προσοχή τους στα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, εν αναμονή της κρίσιμης έκθεσης για την απασχόληση αύριο η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Οι αναλυτές περιμένουν η έκθεση να δείξει ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν περίπου 845.000 θέσεις εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida εκτίμησε πρόσφατα ότι η αγορά εργασίας ενδεχομένως να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που να επιτρέπει να ξεκινήσει η σταδιακά αύξηση των επιτοκίων από το τέλος του 2022.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν περαιτέρω την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις υποχώρησαν κατά 14.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 385.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 384.000.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, στο μεταξύ, αναθεώρησαν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τον δείκτη S&P 500 καθώς η ισχυρή αύξηση των εταιρικών κερδών και τα χαμηλά επιτόκια τροφοδοτούν την αισιοδοξία ότι οι μετοχές μπορούν να συνεχίσου το ράλι τους.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας αναθεώρησαν τον στόχο για το τέλος του 2021 στο 4.700 μετά το ράλι του δείκτη που οδήγησε τον δείκτη πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση τους στο 4.300 τον προηγούμενο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, τα βλέμματα στρέφονται στον τίτλο της Robinhood Markets μετά το χθεσινό ράλι της μετοχής σε ποσοστό 50% και στην Uber Technologies μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’  τριμήνου.