Άλλα 46,4 εκατ. ευρώ για ανάκαμψη στην Κύπρο ενέκρινε η Κομισιόν


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιπλέον 2,7 δισ. ευρώ πρόσθετων πόρων για την υποστήριξη της ανάκαμψης στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο, με το ποσό που αντιστοιχεί στην Κύπρο να ανέρχεται σε 46,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το philenews.com.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ανακοίνωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ότι ενέκρινε την τροποποίηση επτά Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο στο πλαίσιο του REACT-EU, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη” θα λάβει επιπλέον ποσό άνω των 46,4 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία κυρίως με μη επιστρεπτέα οικονομική στήριξη για κεφάλαια κίνησης (επιχορηγήσεις), καθώς και για δράσεις που συμβάλλουν στους στόχους της κλιματικής αλλαγής.

Το REACT-EU αποτελεί μέρος του NextGenerationEU και παρέχει 50,6 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση (σε τρέχουσες τιμές) κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022 σε προγράμματα πολιτικής συνοχής.