Καραμανλής – Θα προχωρήσουμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές

Wildfire in Varibobi, Attica on August 3, 2021. / Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη Αττικής, 3 Αυγούστου 2021

Την άμεση καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές προαναγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής εκφράζοντας παράλληλα τη μεγάλη του θλίψη για την πύρινη λαίλαπα στη Βαρυμπόμπη και τις άλλες περιοχές της χώρας.

Επιφυλακή για τις επόμενες μέρες

«Το Υπουργείο μας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και θα σταθεί δίπλα σε όλους τους πληγέντες» τονίζει ο κ. Καραμανλής.

Ταυτόχρονα συστήνει «επιφυλακή» για «τις επόμενες ημέρες, όσο η χώρα μας δοκιμάζεται από τις ακραίες αυτές θερμοκρασίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:

«Η καταστροφή από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας μας προκαλούν μεγάλη θλίψη.

»Όμως οι ανθρώπινες ζωές προστατεύθηκαν και γι αυτο δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε τεράστια ευγνωμοσύνη προς τους πυροσβέστες μας, τα σώματα ασφαλείας και όλους τους εθελοντές που σε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες μάχονται στα πύρινα μέτωπα.

»Το Υπουργείο μας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και θα σταθεί δίπλα σε όλους τους πληγέντες.

»Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες, όσο η χώρα μας δοκιμάζεται από τις ακραίες αυτές θερμοκρασίες».