Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία-Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ηλεία, με την πυρκαγιά που καίει εδώ και αρκετές ώρες να εξαπλώνεται ραγδαία, καίγοντας σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας από τη φωτιά αλλά χάρις τις γρήγορες προσπάθειες της πυροσβεστικής τώρα βρίσκονται ασφαλείς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να φταίξουν ένα κλοιό προστασίας γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας των δήμων καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες

Φωτιά πίσω από τον Κρόνιο λοφο

Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τον Κρόνιο λόφο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν επικίνδυνα προς την περιοχή.

Δείτε το μήνυμα:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου έχει διακοπεί. Στη περιοχή της Καυκανιάς, η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό και έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και κάνουν έκκληση για να σταλούν ενισχύσεις.

Στο χωριό Πλάτανο έχει καταφτάσει η Πολιτική Προστασία του δήμου Ήλιδας, καθώς η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Σύσσωμη η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου βρίσκεται στο Πελόπιο από την πρώτη στιγμή που οι φλόγες πλησίασαν το χωριό. Με τρείς υδροφόρες και ένα μηχάνημα JCB, οι δυνάμεις της στηρίζουν το έργο της πυρόσβεσης.

Η φωτιά βρίσκεται μία ανάσα μακριά από την Αρχαία Ολυμπία.

Κινδυνεύουν οι οι τοπικές κοινότητες Καυκανιάς, Πλατάνου και Πελοπίου,  σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, ενώ πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν τα χειρότερα.