ΑΧΑΪΑ: Από τις διακοπές φέρνουν μαζί τους τον κορονοϊό – Τί προκύπτει από έρευνα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Από τις διακοπές τους αλλά φέρνουν μαζί τους και απρόσκλητο επισκέπτη, όπως προκύπτει από τις καταγραφές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην περιοχή μας. «Καλούμε τους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους πριν πάνε στα σπίτια τους και συναντηθούν με τους οικείους τους να φροντίσουν για τον έλεγχό τους. Οπως διαπιστώνουμε οι εκδρομείς φέρνουν μαζί τους τον ιό» επισημαίνει ο διοικητής  Γιάννης Καρβέλης.

Στον «Αγιο Ανδρέα» χθες νοσηλεύονταν 13 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 2 στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 19 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 3 στη ΜΕΘ.

Στο Επιμελητήριο χθες διενεργήθηκαν 614 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 11 ήταν θετικά. Επίσης στα 107 δείγματα που ελήφθησαν στον Ψαθόπυργο διαγνώστηκε 1 θετικό. Ενα θετικό διαγνώστηκε και στα 16 τεστ που διενεργήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα.
Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά τις ώρες 8:30 με 20:30) και στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.